Alffotografie.jouwweb.nl
Home » Over mij

De persoon achter Alf Fotografie ben ik 'Edwin van Alfen'. In het voorjaar van 2013 heb ik een tweedehands spiegelreflexcamera gekocht. Om niet alleen op de automatische stand te kunnen fotograferen , heb ik een dagcursus basisfotografie gevolgd bij professioneel landschapsfotograaf Johan van der Wielen. Met de kennis die ik die dag heb opgedaan ben ik het veld in gegaan om mezelf verder te ontwikkelen. Daarnaast heb ik heel veel boeken gelezen. In het begin wilde ik alles vastleggen maar al snel kwam ik tot de conclusie dat landschappen fotograferen toch wel mijn voorkeur heeft. Daar vind ik de rust die ik zo belangrijk vind om prachtige foto's te kunnen maken. 

 

Om mezelf nog verder te ontwikkelen ben ik in september 2014 begonnen aan een 2-jarige professionele fotografieopleiding bij Fotoschool Statief in Utrecht. Een pittige opleiding waar verschillende takken van fotografie aan bod komen. Zo zijn o.a. de volgende opdrachten al aan bod gekomen: landschap, architectuur, portret en productfotografie.

 

Ik heb nog niet de ambitie om beroepsfotograaf te worden. Om daarin te kunnen overleven moet je je echt kunnen onderscheiden met je foto's. Waar mijn ambitie's in de toekomst wel liggen , is in het geven van workshops landschapsfotografie met een klein stukje long exposure daarbij. Welke effecten je daarmee kunt bereiken kan je zien in het portfolio onder long exposure.

 

We zullen zien op welke manier fotografie in mijn toekomst past. Voor nu ben ik al heel blij dat u de moeite en tijd hebt genomen om een kijkje te nemen op de website van Alf Fotografie! 

Groet, Edwin van Alfen